ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump și-a mărit din nou diferența față de principalul său rival, Ron DeSantis, în cursa pentru obținerea candidaturii Republicane pentru Casa Albă.

Potrivit unui sondaj realizat de Morning Consult, Trump a ajuns la 56%, în creștere față de săptămâna trecută, când înregistra 55%.

Principalul său challenger, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a scăzut de la 26%, săptămâna trecută, la 23% săptămâna aceasta.

Cu alte cuvinte, într-o singură săptămână, Trump și-a majorat avantajul în fața lui DeSantis de la 29% la 33%.

În spatele celor doi, pare să fie pustiu. Restul competitorilor vin la distanțe uriașe.

Fostul vicepreședinte Mike Pence are o cotă de 7%, urmat de fosta ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley – 4% și dușmana de moarte a lui Trump, Liz Cheney – 3%.

Vine apoi un pluton de candidați cotați fiecare cu 1% - mulți având nume sonore, precum guvernatorul Texasului, Greg Abbott, sau fostul secretar de stat Mike Pompeo.

În aceste condiții, este limpede de ce Administrația Biden face tot ce poate să îl scoată din joc pe Donald Trump.

Nici un alt candidat Republican nu pare să aibă greutatea necesară de a lupta cu uriașa mașinărie a Statului Paralel în alegerile din 2024.