ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou sondaj realizat de Fox News arată că Donald Trump și-a dublat într-o singură lună diferența față de Ron DeSantis, considerat principalul său contracandidat în alegerile primare.

Diferența dintre Trump și DeSantis a ajuns la 30% în luna martie, după ce în februarie fusese de 15%, arată un sondaj realizat de Fox News.

Din capul locului, trebuie precizat că Fox nu îl simpatizează deloc pe Trump, mai ales după ce, la ultimele alegeri, fostul președinte l-a acuzat pe patronul postului, Rupert Murdoch că a făcut jocurile Democraților, declarând prematur victoria lui Biden în statul cheie Arizona.

Sondajul pe luna martie îl cotează pe Donald Trump cu 54%, urmat de Ron DeSantis – 24%. Pe locul trei, la mare distanță, se clasează fostul vicepreședinte Mike Pence – 6%, urmat de Liz Cheney și Nikki Haley – ambele cu 3%, și Greg Abbott – 2%.

Cu o lună înainte, Trump avea „doar” 43%, DeSantis – 28%, Pence și Haley – 7%, Cheney și Abbott – 2%.

Realizatorii sondajului de la Fox au precizat:

„Trump a realizat creșteri la aproape toate grupurile demografice cheie, cu excepția bărbaților albi cu diplomă universitară, unde DeSantis este în creștere cu 12%.”

O altă precizare importantă făcută de sociologii de la Fox este că Trump a reușit să își păstreze aproape intact nucleul dur din 2020:

„Printre sub-grupurile de alegători care l-au susținut pe Trump în alegerile generale din 2020, 60% îl sprijină (și) la alegerile primare Republicane, în timp ce 25% merg către De Santis și 5% către Pence.”

Sociologul Daron Shaw crede că Donald Trump a primit un plus de „energie electorală” în urma zvonului că va fi arestat:

„Zvonul că Trump va fi pus sub acuzare de către procurorul districtual de Manhattan l-a ajutat mult printre alegătorii primari Republicani. Ei consideră că afacerea este una motivată politic, iar acest lucru reaprinde sentimentul că Trump continuă să fie cel care se luptă cu forțele corupte și scăpate de sub control (democratic).”