ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a postat  miecuri un anunț pe twitter în care a anunțat că-l demite  din funcție pe procurorul general al SUA,  Jeff Sessions. Decizia liderului american vine după un val de critici aduse în ultimul timp lui Jeff Sessions, potrivit BBC.

Anunțul lui Trump vine la scurt timp după alegerile parlamentale parțiale, în urma cărora republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanților. Trump a criticat în ultima vreme decizia lui  Jeff Sessions de a se  recuza din ancheta privind presupusa influență rusă în alegerile prezidențiale americane din 2016,  deoarece fusese implicat în campania electorală a lui Donald Trump.

Jeff Sessions a răspuns cu politețe deciziei lui Donald Trump și a precizat că se va retrage din funcție așa cum dorește acesta. Președintele american îl va denumi în funcția de procurer general al SUA pe Matthew Whitaker, șeful de cabinet al lui Sessions.