Donald Trump a postat  miecuri un anunț pe twitter în care a anunțat că-l demite  din funcție pe procurorul general al SUA,  Jeff Sessions. Decizia liderului american vine după un val de critici aduse în ultimul timp lui Jeff Sessions, potrivit BBC.

Anunțul lui Trump vine la scurt timp după alegerile parlamentale parțiale, în urma cărora republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanților. Trump a criticat în ultima vreme decizia lui  Jeff Sessions de a se  recuza din ancheta privind presupusa influență rusă în alegerile prezidențiale americane din 2016,  deoarece fusese implicat în campania electorală a lui Donald Trump.

Jeff Sessions a răspuns cu politețe deciziei lui Donald Trump și a precizat că se va retrage din funcție așa cum dorește acesta. Președintele american îl va denumi în funcția de procurer general al SUA pe Matthew Whitaker, șeful de cabinet al lui Sessions.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.