ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a cerut joi, prin intermediul unei postări pe Twitter, ca procesul din Senat privind inculparea și eventuala sa demitere să înceapă „imediat”, transmite BBC.

Reacția sa vine în contextul în care șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a anunțat că nu va trimite documentele privind inculparea către Senat până când republicanii, care dețin majoritatea în această Cameră a Congresului, nu vor explica abordarea pe care o vor avea față de procesul lui Trump.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, președintele i-a acuzat pe democrați că, de fapt, nu ar dori să ajungă la proces, deoarece „cazul lor este atât de slab”.
„Deci, după ce democrații nu mi-au asigurat un proces corect în Cameră, nu mi-au asigurat avocat, martori, nimic, acum vor să dea lecții Senatului despre cum ar trebui să se desfășoare procesul. Vreau un proces imediat!”, a scris Trump pe Twitter.

Trump spune că democrații nu ar vrea  ca Adam Schiff, cel care a condus procedura de impeachment, Hunter și Joe Biden, precum și informatorul CIA care a declanșat ancheta, să ajungă să depună mărturie.

Democrații susțin, de cealaltă parte, că republicanii, susținători ai lui Trump, sunt cei care împiedică audierea martorilor.

Membrii Camerei Reprezentanților au votat în cursul nopții de miercuri spre joi în favoarea celor două articole de inculpare a lui Donald Trump privind abuzul de putere și obstrucționarea Congresului. Ambele articole au primit 230 de voturi pentru, din partea democraților și 197 împotrivă, din partea republicanilor.