ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plină stare de urgență, în contextul pandemiei de COVID-19, președintel Donald Trump a dat un mesaj așteptat protestatarilor anti restricții și a anunțat că economia SUA va fi redeschisă.

Astfel, 20 din cele 50 de state componente ale Americii vor lua măsuri cu privire la redeschiderea economiei. Trump a subliniat că, în caz contrar, SUA riscă să intre într-o gravă criză economică.

„Redeschidem America! Douăzeci de state, adică 40% din teritoriul SUA, au anunțat că lucrează la planuri și se pregătesc să își repornească, păstrând totodată măsurile de siguranță, economiile”, a declarat Donald Trump, într-o conferință la Casa Albă. El a precizat că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

Trump a mai adăugat că „nu ne putem permite să distrugem țara”.

Speriați mai mult de iminenta criză financiară, decât de pandemia de coronavirus, americanii sunt din ce în ce mai greu de ținut în case. În numeroase state americane, mii de oameni au ieșit din nou în stradă pentru a patra zi consecutive. Din Oklahoma până în Californaia, ei cer ridicarea măsurilor de carantină.

„Deschideți, Arizona! Deschideți acum!", cer protestatarii.

California, cel mai bogat stat al SUA și cu cea mai mare pondere în PIB-ul national, este deja în recesiune. Primarul din Los Angeles recunoaște că situația este disperată.

„Ne așteaptă vremuri grele. Mai grele decât am văzut în 2008. Veniturile au scăzut peste tot. Taza de ocupare tranzitorie, un alt mod de a spune taxei hoteliere, taxele din vânzări, taxele de parcare, taxele pentru utilități vor fi lovite puternic. Și vor fi tăieri de salarii", a spus Eric Garcetti, primarul orașului Los Angeles, conform Mediafax. 
 
 Săptămâna trecută a prezentat un plan în trei pași pentru redeschiderea economiei, numai că, ultima decizie o au guvernatorii.  In paralel, zeci de membri ai Camerei Reprezentanților, atât din Partidul Democrat, cât și din Partidul Republican, au elaborat zilele trecute un plan cu propuneri de măsuri medicale și economice necesare reluării în siguranță a activităților după anularea restricțiilor antiepidemice, informează Fox News.

Măsuri de redresare economică

- Construirea unor rețele sigure de aprovizionare, inclusiv prin constituirea unui grup de lucru în cadrul G20 pentru coordonarea măsurilor în cazuri de pandemii;

- Finanțări acordate companiilor afectate;

- Investiții directe destinate statelor americane, districtelor și comunităților;

- Măsuri de reinserție profesională;

- Măsuri destinate agriculturii;

Măsuri de stimulare economică pe termen lung

- Investiții substanțiale în infrastructură:
 
SUA au de departe cele mai multe confirmări de COVID-19. 819.175 de americani au fost confirmați cu noul coronavirus și 45.343 și-au pierdut viața.