ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea americanilor consideră că președintele american Donald Trump va câștiga un al doilea mandat în 2020, conform unui sondaj CNN coordonat de SSRS, transmite și news.ro.

Noul sondaj arată că 54% dintre americani consideră că Trump va câștiga alegerile din 2020, iar 41% cred că el va pierde. Astfel, americanii sunt mai încrezători că Trump va câștiga din nou decât erau în o nouă victorie a fostului președinte Barack Obama în 2011 – atunci 50% considerau că Obama va câștiga alegerile din 2012.

În decembrie 2018, același sondaj a relevat că 51% considerau că Trump va pierde alegerile.

Această schimbare rezultă în mare parte din modificarea procentului celor cei care nu sunt de acord cu felul în care Trump își gestionează mandatul. În decembrie, 81% dintre ei considerau că Trump va pierde alegerile, însă acum procentul a ajuns la 67%.

Cei care sunt de acord cu felul în care Trump își gestionează mandatul se concentrează în schimb pe realizările sale. În jur de un sfert (26%) au făcut referire la economie ca fiind principalul motiv pentru care îl susțin, 12% îl susțin pentru că și-a respectat promisiunile, 9% susțin că are mai multe realizări decât alîi președinți, 8% fac referire la scăderea ratei șomajului și 5% au menționat politicile sale privind granițele.