Majoritatea americanilor consideră că președintele american Donald Trump va câștiga un al doilea mandat în 2020, conform unui sondaj CNN coordonat de SSRS, transmite și news.ro.

Noul sondaj arată că 54% dintre americani consideră că Trump va câștiga alegerile din 2020, iar 41% cred că el va pierde. Astfel, americanii sunt mai încrezători că Trump va câștiga din nou decât erau în o nouă victorie a fostului președinte Barack Obama în 2011 – atunci 50% considerau că Obama va câștiga alegerile din 2012.

În decembrie 2018, același sondaj a relevat că 51% considerau că Trump va pierde alegerile.

Această schimbare rezultă în mare parte din modificarea procentului celor cei care nu sunt de acord cu felul în care Trump își gestionează mandatul. În decembrie, 81% dintre ei considerau că Trump va pierde alegerile, însă acum procentul a ajuns la 67%.

Cei care sunt de acord cu felul în care Trump își gestionează mandatul se concentrează în schimb pe realizările sale. În jur de un sfert (26%) au făcut referire la economie ca fiind principalul motiv pentru care îl susțin, 12% îl susțin pentru că și-a respectat promisiunile, 9% susțin că are mai multe realizări decât alîi președinți, 8% fac referire la scăderea ratei șomajului și 5% au menționat politicile sale privind granițele.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews