ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a lăsat deschisă posibilitatea ca Statele Unite să recunoască anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, declarand jurnaliștilor că o astfel de decizie va fi pusă în discuție atunci când se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, luna viitoare.
Trump urmează să se întâlnească cu Putin, la Helsinki, pe 16 iulie, iar Crimeea va fi unul dintre numeroasele puncte de pe ordinea de zi.

Întrebat vineri în timpul zborului spre New Jersey de jurnaliști dacă ar putea renunța la poziția tradițională a Washingtonului de a condamna anexarea forțată, președintele a răspuns: „O să vedem”, relatează Bloomberg.com.

Un răspuns similar a dat liderul de la Casa Albă și la întrebarea dacă ar putea renunța la sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a anexării și a explicat că scopul primului său summit cu președintele rus Vladimir Putin este de a îmbunătății relațiile cu Moscova.

„O să vedem ce face Rusia”,  a declarat președintele Trump. 

 Mai mulți lideri europeni declarau, după ultimul summit G7 din Canada, că în privat, președintele Trump argumentase că anexarea peninsulei ar trebui recunoscută pentru că în Crimeea majoritatea este oricum rusofonă. O poziție pe care a avut-o și în timpul campaniei electorale din 2016. Cu toate aceastea, până acum, administrația Trump a rămas pe poziția fostei administrații americane și anume că anexarea este o încălcare a ordinii și legislației internaționale care trebuie sancționată.