Președintele american Donald Trump a lăsat deschisă posibilitatea ca Statele Unite să recunoască anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, declarand jurnaliștilor că o astfel de decizie va fi pusă în discuție atunci când se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, luna viitoare.
Trump urmează să se întâlnească cu Putin, la Helsinki, pe 16 iulie, iar Crimeea va fi unul dintre numeroasele puncte de pe ordinea de zi.

Întrebat vineri în timpul zborului spre New Jersey de jurnaliști dacă ar putea renunța la poziția tradițională a Washingtonului de a condamna anexarea forțată, președintele a răspuns: „O să vedem”, relatează Bloomberg.com.

Un răspuns similar a dat liderul de la Casa Albă și la întrebarea dacă ar putea renunța la sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a anexării și a explicat că scopul primului său summit cu președintele rus Vladimir Putin este de a îmbunătății relațiile cu Moscova.

„O să vedem ce face Rusia”,  a declarat președintele Trump. 

 Mai mulți lideri europeni declarau, după ultimul summit G7 din Canada, că în privat, președintele Trump argumentase că anexarea peninsulei ar trebui recunoscută pentru că în Crimeea majoritatea este oricum rusofonă. O poziție pe care a avut-o și în timpul campaniei electorale din 2016. Cu toate aceastea, până acum, administrația Trump a rămas pe poziția fostei administrații americane și anume că anexarea este o încălcare a ordinii și legislației internaționale care trebuie sancționată.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews