ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una din nenumăratele decizii controversate adoptate de administrația Obama va ajunge la coșul de gunoi. Washington Post scrie că președintele Donald Trump vrea să revoce directiva fostei administrații privind obligativitatea școlilor din SUA de a permite elevilor transgender să folosească băile care se potrivesc cu identitatea lor de gen. 


Dacă fostul președinte american afirma, anul trecut, că în școlile publice din SUA trebuie evitată orice discriminare sexuală, permițând elevilor să folosească acele băi care se pliază pe identitatea lor de gen, noul lider de la Casa Albă vrea să schimbe foaia.
 
Washington Post, care citează declarații ale lui Sean Spiecer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, scrie că departamentele Educației și Justiției vor emite în curând noi directive în această problemă. „Nu este vorba de ceva ce ar trebui să fie implicat guvernul federal. Este o chestiune care privește drepturile statelor”, a precizat Spicer.
 
Practic, noua adminsitrație se pregătește să trimită o scrisoare, către toate școlile, în care vor fi anunțate că negarea dreptului elevilor transgender de a folsi băile care se potrivesc cu identitatea lor de gen nu mai este considerată o încălcare a legilor federale care interzic discriminarea sexuală.

Directiva va reprezenta o lovitură în plex pentru cei care promovează drepturile homosexualilor, după ce Obama le-a făcut cadou după cadou, de la dreptul de a se căsători în toate statele SUA, până la cel de a putea servi în armata americană.

În cazul școlilor publice obligate să aibă toalete pentru transsexuali au apărut însă și forme de luptă ale unor state. Guvernatorul Pat McCrory din Carolina de Nord a dat în judecată Departamentul de Justiție, argumentând că sexul „înseamnă sexul biologic și nimic mai mult” și acuzând administrația Obama că ocolește Congresul, dorind să rescrie legea".

Carolina de Nord a decis că tuturor oamenilor le este permis să folosească numai acele băi publice și vestiare ce corespund sexului lor biologic. Casa Albă a numit legea din Carolina de Nord „meschină”, iar președintele Obama a condamnat-o, spunând că ea a fost, în parte, un rezultat al politicii, dar și al „emoțiilor” oamenilor.