ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O delegație SUA a călătorit în Coreea de Nord duminică pentru a lua parte la discuții pregătitoare înaintea unei posibile intalniri între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, conform declarațiilor a trei oficiali americani pentru CNN.

Printre cei care au făcut deplasarea se numără și ambasadorul american în Filipine, Sung Kim.

De asemenea, o delegație americană a plecat în acest weekend către Singapore pentru a stabili detaliile logistice ale summit-ului, în timp ce oficialii din Coreea de Nord se vor concentra pe subiectele discutate la summit.

Reuniunea, care a fost inițial programat[ pentru 12 iunie în Singapore, a fost anulat[ săptămâna trecută de Donald Trump care, într-o scrisoare către Kim, a făcut referire la comentariile oficialilor nord-coreeni, care l-au numit pe vicepreședintele american Mike Pence „un politician marionetă”.

Totuși, Trump pare să se fi răzgândit. El a declarat că discută cu nord-coreenii pentru a organiza summit-ul, iar sâmbătă a precizat că „data va fi tot 12 iunie în Singapore. Acest lucru nu s-a schimbat”.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că discuții tehnice vor avea loc între SUA și Coreea de Nord în curând și că deznodământul acelor discuții va arăta dacă summit-ul de pe 12 iunie va mai avea loc. El a adăugat că se așteaptă ca atât discuțiile cât și summit-ul să decurgă „fără probleme”.