ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Donald Trump le-a vorbit oamenilor din staff-ul sau despre scrisoarea pe care i-a lăsat-o fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama, în Biroul Oval, conform unei tradiții pe care toți șefii de stat ai Americii au respectat-o cu sfințenie de-alungul timpului, scrie Daily Mail.

 Trump le-a arătat jurnaliștilor și personalului Casei Albe care se pregătea de depunerea jurământului scrisoarea pe care Obama i-a lăsat-o pe birou vineri, înainte de a-l însoți la ceremonia de învestitură de la Capitoliu. 

„Tocmai am fost în Biroul Oval și am găsit această frumoasă scrisoare de la președintele Obama. A fost cu adevărat foarte amabil din partea lui să facă asta. Și voi prețui gestul său. Și o voi păstra (scrisoarea - n.r.)”, a declarat președintele Trump.

„Dar nu voi spune presei ce conține scrisoarea”, a spus Trump, stârnind râsetele celor care erau de față.

Este vorba, după cum amintește presa, de tradiția prin care președintele aflat la final de mandat lasă succesorului său o scrisoare pe care acesta nu o desface decât după instalarea sa în Biroul Oval. De cele mai multe ori este un mesaj de o pagină care propune un parteneriat și transmite urări de bine, potrivit ABC News.

Scrisoarea lăsată în 1993 de republicanul George H.W. Bush succesorului său democrat Bill Clinton a făcut o impresie deosebită prin eleganța sa.

La rândul său, Bill Clinton i-a lăsat o scrisoare lui George W. Bush când i-a predat Biroul Oval.