ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit ziarului american New York Times, președintele SUA ar dori să introducă o normă care să stabilească faptul că sexul unei persoane este determinat numai de "elemente biologice clare și obiective" și nu poate fi schimbat.

NYT îl  acuză pe Trump că pune la cale o strategie împotriva comunității LGBT, urmând să consfințească, prin lege, că sexul este determinat numai de „elemente biologice clare și obiective”, nu de tendințele pe care le poate avea cineva.  Iar orice dispută legată de sex ar trebui să fie clarificată folosind teste genetice.
 
Ziarul vorbește despre o notă din partea Departamentului Sănătății, din care reiese că guvernul are în vedere posibilitatea de a restricționa definiția sexului unei persoane.

„Aceasta este cea mai drastică mișcare a acestui guvern - continuă ziarul care, după cum se știe, este anti Trump - în încercarea de a reduce recunoașterea persoanelor transgender în temeiul legii federale privind drepturile civile”. 

Cotidianul american susține că noua definiție ar anula opțiunea (recunoscută de stat)  făcută de 1,4 milioane de americani care, în urma unei intervenții chirurgicale (sau nu) au optat pentru un gen diferit de cel în care s-au născut. Această acțiune alarmează, evident, comunitatea LGBT, deoarece, dacă această normă va trece ar echivala cu afrimația conform căreia „transgenderul nu există”.


Ideologia transgender este profund nepopulară, mai ales în rândul femeilor și al părinților. În 2017, Obama declara că promovarea ideologiei transgender a făcut ca Donald Trump să câștige alegerile mai ușor.
Sondajele de opinie arată că majoritatea americanilor doresc să îi ajute pe cei care cred că aparțin sexului opus, chiar dacă resping ideea transgenderismului conform căreia sexul legal al unei persoane este determinat de sentimentul de "identitate de gen", nu de biologie, notează site-ul breitbart.com.

În ciuda efectelor nocive tot mai accentuate asupra tinerilor, ideologia de gen câștigă rapid teren,  fiind ajutată de donații imense de la indivizi bogați și companii medicale. În Ohio, de exemplu, în februarie, un judecător a forțat părinții unei fete adolescente să renunțe la custodie, astfel încât să poată începe o viață de tratamente și intervenții chirurgicale care să îi permită să trăiască ca bărbat.