ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a declarat că, dacă va redeveni președinte, nu va permite folosirea unei Monede Digitale a Băncii Centrale (CBDC) deoarece „ar da guvernului controlul absolut asupra banilor voștri”.

Vorbind miercuri la un miting electoral, la Portsmouth, New Hamphire, Trump a afirmat:

„Aceasta ar fi o amenințare periculoasă pentru libertate – și nu voi permite să ajungă în America. De asemenea, vom institui măsuri solide de protecție pentru a împiedica băncile și autoritățile de reglementare să încerce să vă închidă conturile bancare din cauza opiniilor voastre politice. Așa ceva nu se va întâmpla cât voi fi eu președinte.”

Trump a făcut această declarație la doar câteva ore după ce senatorul Republican Jim Jordan a dezvăluit că unele agenții financiare urmăresc tranzacțiile financiare ale celor care folosesc cuvinte precum „MAGA” sau „Trump”.

Închiderea conturilor sau urmărirea tranzacțiilor financiare din motive politice este un flagel care face ravagii în Occident.

Una dintre cele mai cunoscute victime ale sale este politicianul britanic Nigel Farage, din cauza poziției sale antiimigrație.

În ceea ce privește Moneda Digitală emisă de Banca Centrală (CBDC), ca principală armă în „războiul împotriva banilor gheață”, ea este considerată unul dintre cei mai importanți factori ai globalizării și pentru controlul populației.

În aprilie trecut, candidatul independent la președinție, Robert F. Kenendy Jr., a reacționat vehement față de anunțul Federal Reserve că va crea o monedă digitală numită „Fed Now”.

„În timp ce tranzacțiile cu bani gheață sunt anonime, o CBDC va permite guvernului să supravegheze toate afacerile financiare private. Banca centrală va avea puterea de a impune limite în dolari la tranzacțiile noastre, limitând unde și cui poți trimite bani, unde poți cheltui și când expiră banii.”

Și:

„O CBDC legată de identificarea digitală și de scorul de credit social va permite guvernului să vă înghețe activele și să vă limiteze cheltuielile doar către furnizorii agreați, dacă nu respectați diktatele arbitrare, adică obligativitatea vaccinării.”