ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales al SUA Donald Trump a publicat vineri o scrisoare „foarte frumoasă”, apreciază el, pe care a primit-o de la președintele rus Vladimir Putin, în care acesta îl îndeamnă la o „dezghețare” a relațiilor dintre cele două puteri rivale, relatează AFP.

 Relațiile dintre Washington și Moscova se află la cel mai scăzut nivel de la sfârșitului Războiului Rece, iar președintele american Barack Obama a impus sancțiuni Rusiei din cauza intervenției sale în Ucraina și Siria.

Însă Trump, care urmează să fie învestit în funcție pe 20 ianuarie, a îndemnat în mai multe rânduri, în campania electorală, la o îmbunătățire a relațiilor și a sugerat că ar putea coopera cu Putin în lupta împotriva jihadiștilor.

 Putin scrie, potrivit unei traduceri publicate de către biroul lui Trump, că „relațiile dintre Rusia și Statele Unite rămân un factor important în asigurarea stabilității și securității lumii moderne”. Liderul de la Kremlin ”îndeamnă totodată la măsuri reale în vederea restabilirii cadrului cooperării bilaterale în diverse domenii”, în scrisoarea trimisă lui Donald Trump.

Trump i-a răspuns lui Putin, apreciind că este vorba despre ”o scrisoare foarte frumoasă, iar gândurile sale sunt corecte”.

„Sper ca ambele părți să se ridice la nivelul acestor gânduri și că nu vom fi nevoiți să intrăm pe o cale alternativă”, afirmă Trump, la o zi după ce atât el, cât și liderul de la Kremlin s-au angajat să consolideze arsenalele nucleare ale celor două țări.