ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Shutdown-ul” administrației federale a fost oficial stopat, a declarat președintele Donald Trump, care a anunțat un acord ce prevede o finanțare temporară, până pe 15 februarie a serviciilor publice federale.

Cu toate acestea, un nou blocaj financiar ar putea să apară, dacă până la această dată nu se va găsi niciun consens bugetar în privința ridicării zidului la granița cu Mexic, informează Agerpres.ro.

„Sunt foarte mândru să anunț astăzi că am ajuns la un acord pentru a pune capăt blocajului și a redeschide guvernul federal”, a declarat Donald Trump, care urmează să semneze un text în acest sens aprobat atât de democrați cât și de republicani.

„La capătul a 36 de ore de discuții aprinse și de dialog, am auzit și văzut destule de partea democrată și republicană privind dorința lor de a lăsa deoparte politica partizană”, a spus președintele american.

Blocajul din administrația federală a durat o lună de zile și a afectat 800.000 de funcționari.

Trump a mai anunțat că o comisie formată atât din republicani, cât și din democrați, se va reuni pentru a discuta nevoile de securitate la frontieră ale SUA.