Președintele Statelor Unite, Donald Trump a anunțat sâmbătă seara că a pus capăt ”negocierilor de pace” purtate de un an cu talibanii pentru a contribui la încetarea celor 18 ani de conflict în Afganistan, deși părea că existau șanse de a se ajunge la un acord istoric, a anunțat AFP, citat de Agerpres.

Președintele Statelor Unite a dezvăluit de asemenea că inițial urma să se întâlnească duminică la Camp David, ”separat” și în cel mai mare ”secret” cu președintele afgan Ashraf Ghani și cu ”principalii lideri talibani”. ”Aceștia erau în drum spre Statele Unite în această seară”, dar "am anulat imediat întâlnirea”, a precizat liderul american pe Twitter.

”Din păcate, în încercarea de a crește presiunea”, talibanii ”au recunoscut un atac la Kabul în care au fost uciși unul dintre marii noștri soldați și alte 11 persoane”, a subliniat Trump, justificându-și decizia surprinzătoare de ”a opri negocierile de pace”.

Amintim că joi un militar român și unul american au decedat la Kabul în urma unui atac sinucigaș în apropierea cartierului general al NATO și a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informații afgan.


Atacul avea loc la scurt timp după ce un reprezentat al Ambasadei României în Afganistan a murit și un altul a fost grav rănit într-un alt atentat revenidcat de o grupare de talibani, care a vizat complexul din Kabul în care se afla reprezentanța diplomatică a țării noaste, alte ambasade și organizații internaționale.

În urma acestuia din urmă și-au pierdut viața 16 oameni și alți 120 au făst răniți, în mare parte fiind civili.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews