ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația  Trump a retras finanțarea acordată de Statele Unite Fondului ONU pentru Populație (UNFPA). 

Conform Departamentului de Stat SUA, această entitate s-a dovedit implicată în politica de avort (până în luna a noua de sarcină) și sterilizare forțate impuse de ani de zile de guvernul chinez asupra propriei populații.

 „Nu vom mai fi pătați de sângele chinezoaicelor și al copiilor lor… Noi am cerut ani la rând retragerea acestei finanțări. Politica copilului unic (apoi politica celor doi copii) din China a însemnat avortarea forțată a copiilor inclusiv în luna a noua de sarcină, într-un mod atât de violent încât multe femei au murit, ca și copiii lor. Alte femei au fost supuse sterilizării forțate, rămânând cu dizabilități pe viață. Nu am auzit UNFPA să protesteze. În opinia mea, tăcerea UNFPA de-a lungul acestor decenii de avort forțat a fost ca o sabie înfiptă în pântecul a milioane de femei și copii din China”,  a afirmat Reggie Littlejohn, preșdinta organizației Women’s Rights Without Frontiers, conform stiripentruviata.ro
 
Suma de 32,5 milioane de dolari cu care SUA finanța UNFPA va fi redirecționată spre către Agenția Americană pentru Dezvoltare Internațională (USAID), care o va folosi tot pentru avort și contracepție („planificare familială și sănătate reproductivă”, în termeni tehnici).