ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump va încerca să revină în lumina reflectoarelor pe scena politică americană într-un discurs la o întâlnire importantă a conservatorilor, informează Breitbart.

Pe 28 februarie, Donald Trump intenționează să vorbească la Conferința acțiunii politice conservatoare (CPAC) din Orlando, Florida, a declarat sursa pentru Reuters, sub condiția anonimatului.
 
Va vorbi despre viitorul Partidului Republican și al mișcării conservatoare. De asemenea, mă aștept ca cel de-al 45 președinte să confrunte politicile dezastruoase privind amnistia și (gestionarea) graniței ale președintelui (Joe) Biden", au declarat surse din partid.

Revenirea sa are loc după ce a fost achitat într-un proces de punere sub acuzare care a avut loc în Senat după ce liderul republican părăsise Casa Albă. 
Fostul președinte a publicat o declarație în ziua achitării sale, spunând că intenționează să „revină cu o viziune pentru un viitor american luminos și nelimitat”, un comentariu care coincide cu planurile sale de a vorbi despre direcția mișcării conservatoare la conferinta din această săptămână.

„Mișcarea noastră istorică, patriotică și frumoasă de a face America din nou măreață abia abia a început”, a spus el în declarație. „În lunile următoare am multe de împărtășit cu voi și aștept cu nerăbdare să continuăm călătoria noastră incredibilă pentru a atinge măreția americană. Nu a existat niciodată așa ceva! ”
 
Pierderea atât a funcției de președinte al SUA, cât și a controlului în Senat, a stârnit îngrijorare în tabăra republicană care acum planifică cum să recâștige controlul în Congres în 2022.
 
La CPAC urmează să ia cuvântul și o serie de lideri republicani considerați a fi posibili candidați la nominalizarea din partea partidului pentru participarea la scrutinul prezidențial din 2024, printre aceștia numărându-se fostul secretarul de stat Mike Pompeo și Kristi Noem, guvernatorul statului Dakota de Sud.

Două figuri republicane de marcă din administrația Trump care nu se află pe lista vorbitorilor CPAC sunt fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley, și fostul vicepreședinte, Mike Pence.

Conform unei alte surse citate de Reuters, Donald Trump a respins recent o solicitare de întâlnire din partea lui Haley, după ce aceasta l-a criticat într-un articol apărut în Politico.