ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul Apărării de la Washington analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staționate în Germania, după ce președintele SUA, Donald Trump, s-ar fi declarat șocat de numărul de trupe americane aflate în această țară, relatează cotidianul Washington Post, citat de Deutsche Welle. 

Cotidianul a relatat că oficialii americani evaluează costul și consecințele mutării parțiale sau complete a trupelor americane din Germania în Polonia ori SUA. În Germania sunt staționați aproximativ 35.000 de militari americani.

Trump ar fi abordat această chestiune într-o ședință la Casa Albă, ocazie cu care președintele SUA s-a declarat șocat de numărul mare de trupe americane staționate în Germania, cel mai mare contigent de forțe SUA din Europa.

Potrivit The Washington Times, oficialii europeni știu de evaluarea făcută de partea americană și încearcă să stabilească dacă reflectă intențiile lui Trump ori este doar o tactică de negociere înainte de summitul NATO din 11-12 iulie.