ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump a decis să se implice în ajutorul fermierilor și crescătorilor americani, care se confruntă în prezent cu dificultăți economice din cauza epidemiei de coronavirus. Guvernul federal se pregătește să efectueze o achiziție uriașă de produse alimentare care au rămas nevândute din cauza crizei provocate lipsa forței de muncă care a lovit milioane de familii din SUA, în timpul măsurilor de urgență pentru combaterea pandemiei
 
Însuși Trump a anunțat pe Twitter planul extraordinar de ajutorare a fermierilor, agricultura fiind un sector vital pentru economia americană. Potrivit agenției italiene ANSA, Trump a precizat că, în această săptămână,  va ordona autorităților federale să cumpere produse tot ce înseamnă produse lactate, carne și produse agricole, cu o valoare totală de 3 miliarde de dolari.

Obiectivul președintelui republican, subliniază agenția, este, în primul rând, prevenirea distrugerii acestor bunuri rămase nevândute de către producători. Mulți producători agricoli americani, citați de Voice of America, au denunțat în aceste zile că, din cauza blocării lanțurilor de producție pe fondul crizei de sănătate, au fost la un pas de a arunca cantități mari de mărfuri la gunoi și de a-și eutanasia animalele.

Casa Albă discută despre mai multe măsuri fiscale pentru a atenua impactul economic al pandemiei de coronavirus (COVID-19), a indicat secretarul Trezoreriei, adăugând că Guvernul federal nu vrea să salveze statele „care au fost gestionate prost”. De asemenea, Mnuchin a avertizat că SUA ar putea înregistra pagube economice permanente dacă țara nu se redeschide, dar și-a exprimat optimismul că situația se va îmbunătăți în semestrul doi din 2020.Rata șomajului a urcat în aprilie la 14,7%, de la 4,4% în martie și nivelul record scăzut de 3,5% în februarie, a anunțat vineri Departamentul american al Muncii.