ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un se întâlnesc miercuri la Hanoi, în Vietnam, pentru a doua rundă de discuții în vederea denuclearizării peninsulei coreene.
 
Donald Trump și Kim Jong-un își vor începe reuniunea cu o discuție tete-a-tete de aproximativ 20 de minute, urmată de o cină împreună cu consilierii lor.

Din punctul de vedere al SUA, negocierile au un scop clar: stabilirea unei foi de parcurs pentru denuclearizarea peninsulei coreene.

Este neclar totuși cât de dispus este regimul de la Phenian să facă acest lucru, în schimbul ridicării sancțiunilor și al unor eventuale garanții de securitate din partea Washingtonului.

Mai multe rapoarte date publicității în ultimele luni au arătat că regimul nord-coreean a temperat programul nuclear, dar a continuat dezvoltarea balistică.   
Trump a avut grijă, marți seară, să nu ridice așteptările cu privire la reușita summitului. ”Nu vreau să grăbesc pe nimeni. Doar că nu vreau teste (nucleare, n.r.). Atâta vreme cât nu există teste, suntem mulțumiți”, a spus Trump.

În urmă cu ceva vreme, Casa Albă susținea că Phenianul trebuie să renunțe unilateral la armele nucleare, înainte de a beneficia de ridicarea sancțiunilor.

Trump și Kim s-au mai întâlnit o singură dată, anul trecut, în Singapore. Acordul de principiu semnat atunci pentru denuclearizarea peninsulei coreene nu a fost urmat de rezultate notabile, iar SUA au insistat pentru rămânerea în vigoare a sancțiunilor împotriva Coreei de Nord.