ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump și premierul israelian Benjamin Netanyahu au discutat telefonic despre amenințarea reprezentată de Iran și au fost de acord asupra necesității ca procesul de pace între Israel și palestinieni să fie„negociat direct", a comunicat Casa Albă, potrivit postului France24.
 
În cursul discuției telefonice de duminică, ce doi au „căzut de acord să continue consultările pe tema mai multor chestiuni regionale, inclusiv modalitățile de abordare a amenințărilor venite din partea Iranului", a anunțat Casa Albă printr-un comunicat, semnalând o poziție mai dură a Administrației Trump față de Teheran.

Comunicatul nu a făcut nicio referire la sugestia lui Trump cu privire la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, acțiune care ar putea provoca o criză în regiune.

Sean Spicer, responsabilul pentru relația cu presa al Casei Albe, a declarat pentru AFP că Administrația Trump abia ce a început discuția pe tema posibilității mutării ambasadei.

În cursul convorbirii telefonice, președintele american a subliniat necesitatea unor negocieri directe între palestinieni și israelieni.

„Președintele a subliniat faptul că pacea între Israel și palestinieni nu poate fi negociată decât în mod direct între cele două părți, iar Statele Unite vor colabora îndeaproape cu Israelul pentru a atinge acest obiectiv", a mai comunicat Casa Albă.