ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin și Donald Trump au decis la reuniunea Asia-Pacific din Vietnam să lupte până la înfrângerea organizației Stat Islamic în Siria, informează BBC News, citând Kremlinul.

Cei doi șefi de stat ar fi de acord că soluția pentru Siria nu este una militară, iar conflictul trebuie rezolvat politic, afirmă rușii. Casa Alba nu a oferit nicio confirmare a informațiilor făcute public de Kremlin.

Kremlinul a anunțat că această înțelegere a avut loc într-un discuție care a avut loc doi între cei doi șefi de stat în marja reuniunii economice Asia-Pacific, care a are loc în acest sfârșit de săptămână în Vietnam.

Înțelegerea privind Siria ar fi fost coordonată ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și de secretarul de stat american, Rex Tillerson, susține Kremlinul.

Odată cu anunțul înfrângerii definitive a Statului Islamic în Siria, atenția s-a mutat pe războiul civil pornit din 2011 între forțele președintelui sirian Bashar al-Assad și facțiunile rebele.


Kremlinul susține că cei doi șefi de stat ar fi căzut la un acord privind continuarea eforturilor comune de luptă împotriva Statului Islamic și au confirmat amândoi că vor respecta suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Siriei și au făcut apel la toate taberele din conflictul sirian să joace un rol activ în procesul politic de pace de la Geneva.