ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul escaladării tensiunilor cu Teheranul, președintele Donald Trump a exprimat speranța, joi seară, că nu se va ajunge la război cu Iranul. Întrebat, la Washington, dacă intenționează să ajungă la un război cu Iranul, Donald Trump a răspuns, potrivit agenției Reuters: „Sper că nu”.

Pe de altă parte, CNN susține că Donald Trump ar vrea să creeze un canal de comunicare cu Iranul prin intermediul Elveției, urmând să discute despre acest lucru cu omologul său elvețian, Ueli Maurer, scrie Mediafax.

În contextul în care Teheranul a părut să respingă apelurile președintelui Donald Trump în sensul negocierilor, liderul SUA vrea să poarte discuții prin intermediul Elveției. Ambasada elvețiană din Teheran reprezintă interesele americane, întrucât Statele Unite și Iranul nu au relații diplomatice.

Administrația președintelui Donald Trump nu are permisiunea Congresului de a intra în război cu Iranul, a declarat tot joi Nancy Pelosi, președinta democrată a Camerei Reprezentanților (camera inferioara), pe fondul escaladării tensiunilor în regiune, informeaza Reuters.
Nancy Pelosi a declarat presei că administrația republicană va oferi un briefing cu ușile închise pentru un grup de parlamentari de top – așa-numitul ‘Gang of Eight’ – cu privire la Iran în cursul serii de joi.

Rachete încărcate pe ambarcațiuni tradiționale în Golf figurează printre „amenințările” invocate de către administrația președintelui Donald Trump pentru a justifica desfășurarea militară în Orientul Mijlociu, a indicat un responsabil american joi, potrivit Agerpres.

„Rachete amplasate pe vase civile reprezintă o sursă de îngrijorare’, a indicat sub rezerva anonimatului același responsabil.

El a confirmat informațiile din New York Times potrivit cărora serviciile secrete americane se bazează pe fotografii cu rachete la bordul unor ambarcațiuni tradiționale în Golf care asigură o mare parte din comerțul maritim regional.