ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O întâlnire cu Coreea de Nord ar putea avea loc în următoarele trei-patru săptămâni, a anunțat președintele american, Donald Trump, sâmbătă, în cadrul unui miting în statul Michigan. Liderul de la Casa Albă a adăugat că  „va fi o întâlnire foarte importantă, denuclearizarea Peninsulei Coreene”.

Trump a susținut că datorită poziției sa ferme față de Coreea de Nord s-a ajuns la acest progres în de-nucleizarea Phenianului.

Înaintea mitingului din Michigan, Trump a primit o informare cu privire la reununiunea istorică de vineri, dintre Kim și Moon, cei doi lideri coreeni fiind de acord că „presiunea fără precedent” a Washingtonului, Seulului și a comunității internaționale „a dus la acest moment semnificativ”.

Trump a confirmat ulterior pe Twitter, într-un mesaj, că „data și locația întâlnirii cu Coreea de Nord este stabilită". Deși niciun cadru oficial nu a fost încă anunțat, CBS News a anunțat, citând surse din administrația SUA, că acum Casa Albă alege între Mongolia și Singapore. Vladivostok ar putea fi, de asemenea, un alt loc posibil.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a propus închiderea, în luna mai, a centrului de teste atomice și invitarea la eveniment a unor experți americani, a anunțat duminică președinția sud-coreeană, în timp ce Donald Trump s-a declarat optimist cu privire la posibilitatea unui acord nuclear cu Phenianul, relatează AFP.

Această propunere, transmisă de președinția sud-coreeană, este cea mai recentă ilustrare a vârtejului diplomatic care a avut loc în ultimele luni în Peninsula Coreeană și care a culminat vineri cu un summit istoric intercoreean.
Timp de ani de zile, Pheninanul a argumentat că nu va renunța niciodată la arma atomică, indispensabilă, potrivit lui, pentru a se apăra de o invazie americană.