ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a declarat miercuri că este dispus să desfășoare până la 15.000 de soldați pentru a proteja granița sudică. „Vom trimite între 10 și 15.000 de militari, pe lângă patrulele de frontieră", a spus Trump, avertizând că „nimeni nu va intra”.


Anterior, presa din SUA anunța că Trump intenționează să-i pună în ”orașe de corturi” și să-i oprească cu peste 5.000 de militari - a căror trimitere la frontieră a fost anunțată de armată - pe migranții din caravana din America Centrală ce fug din calea violenței și sărăciei din țările lor și se îndreaptă către Statele Unite, relatează AFP.

 „Dacă ei cer azil, noi îi vom reține până când le va fi examinat cazul. Îi vom reține, vom construi orașe de corturi, vom ridica corturi peste tot, acolo”, a declarat președintele american luni seara la Fox News.

”Nu vom construi structuri și (nu vom) cheltui sute de milioane de dolari, vom pune corturi, ele vor fi foarte bune, iar ei (migranții) vor trebui să aștepte și, dacă nu vor obține azil, vor pleca”, a insistat el.

”Noi, spre deosebire de Obama și de alții, îi vom lua pe acești oameni, îi vom pune acolo și vor aștepta. Când oamenii vor vedea ceea ce se întâmplă, vom avea mai puține persoane care să vină”, a adăugat Trump.
Acest anunț a fost făcut după cel al armatei americane, care punea în aplicare proiectul în domeniul securității al președintelui cu privire la migranți din Honduras.

Trump a respins afirmațiile unui reporter care l-a întrebat dacă îi este „teamă” de caravana de migranți de peste 4.000 de persoane care călătoresc prin Mexic până la granița sudică.

„Nu, nu e nicio teamă. Imigrația este un subiect foarte important”.

Trump a reamintit reporterilor că democrații au refuzat să acționeze în legătură cu orice efort de a schimba legile privind imigrația pentru a pune a capăt breșelor din legislație.