Președintele Donald Trump a declarat miercuri că este dispus să desfășoare până la 15.000 de soldați pentru a proteja granița sudică. „Vom trimite între 10 și 15.000 de militari, pe lângă patrulele de frontieră", a spus Trump, avertizând că „nimeni nu va intra”.


Anterior, presa din SUA anunța că Trump intenționează să-i pună în ”orașe de corturi” și să-i oprească cu peste 5.000 de militari - a căror trimitere la frontieră a fost anunțată de armată - pe migranții din caravana din America Centrală ce fug din calea violenței și sărăciei din țările lor și se îndreaptă către Statele Unite, relatează AFP.

 „Dacă ei cer azil, noi îi vom reține până când le va fi examinat cazul. Îi vom reține, vom construi orașe de corturi, vom ridica corturi peste tot, acolo”, a declarat președintele american luni seara la Fox News.

”Nu vom construi structuri și (nu vom) cheltui sute de milioane de dolari, vom pune corturi, ele vor fi foarte bune, iar ei (migranții) vor trebui să aștepte și, dacă nu vor obține azil, vor pleca”, a insistat el.

”Noi, spre deosebire de Obama și de alții, îi vom lua pe acești oameni, îi vom pune acolo și vor aștepta. Când oamenii vor vedea ceea ce se întâmplă, vom avea mai puține persoane care să vină”, a adăugat Trump.
Acest anunț a fost făcut după cel al armatei americane, care punea în aplicare proiectul în domeniul securității al președintelui cu privire la migranți din Honduras.

Trump a respins afirmațiile unui reporter care l-a întrebat dacă îi este „teamă” de caravana de migranți de peste 4.000 de persoane care călătoresc prin Mexic până la granița sudică.

„Nu, nu e nicio teamă. Imigrația este un subiect foarte important”.

Trump a reamintit reporterilor că democrații au refuzat să acționeze în legătură cu orice efort de a schimba legile privind imigrația pentru a pune a capăt breșelor din legislație.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews