ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„UE sună așa de frumos”, dar a fost creată „pentru a profita de pe urma SUA”,  a declarat președintele Donald Trump, într-un discurs rostit în fata susținătorilor săi din Michigan, lansând un nou atac la adresa blocului comunitar, scrie express.co.uk

„Eu nu o învinovățesc pe ea (UE- n.r).  Dau vina pe președinții din trecut”, a continuat Trump. „Nu vom mai face  afaceri cu acești tipi”, a spus președintele american referindu-se la liderii europeni.

„Nu și în continuare. Le-am spus asta ieri, de fapt, le-am spus același cuvinte: Nu și in continuare. Acele zile s-au terminat”, a spus Trump.

Liderul american a sugerat că nu se va opri de la nimic pentru a remedia dezechilibrul comercial, avertizând mulțimea că ar trebui să se aștepte la unele sincope temporare în calea unui viitor luminos pentru economia Statelor Unite.

Noile amenințări economice lansate de Trump vin într-un moment în care blocul european se pregătește pentru un potențial război comercial cu Washingtonul. Liderii Uniunii Europene au cerut luna trecută ca președintele Donald Trump să excludă permanent blocul comunitar de la mult-criticatele tarife la importurile de oțel și aluminiu și au anunțat că își rezervă dreptul de a răspunde „într-o manieră adecvată” pentru a proteja interesele UE. 

La 8 martie, președintele SUA a anunțat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oțel și de 10% la aluminiul importat, exceptând Canada și Mexic. 

Uniunea Europeană vrea însă să obțină despăgubiri din partea SUA de pe urma tarifelor impuse de administrația americană la importurile de oțel și aluminiu, în pofida argumentelor Washingtonului că acestor tarife nu li se aplică regulile Organizației Mondiale a Comerțului.