ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump va impune un cod de conduită foarte strict prin care va interzice membrilor Administrației sale să desfășoare activități de lobby după ce vor părăsi funcția publică, a anunțat miercuri echipa sa de tranziție.

Obiectivul acestei măsuri este de a-i descuraja pe oficialii americani să valorifice experiența acumulată în cadrul Administrației pentru a colabora apoi cu grupurile de presiune, foarte numeroase la Washington. Aceste grupuri de lobby au fost de altfel unul dintre caii de bătaie ai lui Trump în campania electorală, el prezentându-le drept un element al "corupției" sistemului politic.

"Cheia pentru această Administrație va fi ca oamenii ce părăsesc guvernul să nu poată folosi această experiență pentru înavuțirea personală", a explicat purtătorul de cuvânt republican Sean Spicer.

Concret, cei vizați de această măsură nu vor putea să lucreze pentru societățile de lobby cel puțin cinci ani de la părăsirea funcției publice. În aceste condiții, există posibilitatea ca unii să nu mai fie tentați să se alăture echipei lui Trump, scrie Agerpres.

Și președintele Obama a impus un cod de conduită restrictiv prin care a interzis angajaților Administrației sale să lucreze ca lobbyiști după ce au părăsit postul guvernamental. Însă interdicția nu include și activitățile de avocat, consultant sau consilier, o breșă de care mulți au profitat pentru a desfășura activități care de fapt au fost de lobby.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews