ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un mesaj postat duminică pe Twitter, președintele Donald Trump a anunțat, încă de pe acum, că de Ziua Independenței Statelor Unite, din 4 iulie, va fi organizată una dintre cele mai mari parade din istoria Washington-ului D.C..

După ce a renunțat anul trecut la ideea unei defilări militare, președintele american Donald Trump a anunțat că la 4 iulie, de sărbătoarea națională a SUA, „va avea loc una din cele mai mari adunări din istoria Washingtonului”, relatează AFP.

„Aceasta se va chema 'Un salut pentru America'", a anunțat el pe Twitter.

”Focuri mari de artificii, divertisment și un discurs al președintelui vostru favorit, eu!", a anunțat Trump.

În fiecare an, zeci de mii de persoane se adună într-o atmosferă relaxată pe imensa peluză din National Mall, în centrul Washingtonului, pentru a asista la un foc de artificii.

Însă, în mod obișnuit, președintele nu susține un discurs.

Data de 4 iulie marchează declarația americană de independență din 1776.

Donald Trump a postat pe Twitter că evenimentul pe care vrea să îl organizeze va avea loc la Memorialul Abraham Lincoln, construit în onoarea celui de-al 16-lea președinte al SUA și unul din locurile unde mulțimile asistă la focul de artificii în fiecare an.

Monumentul, cu scările sale mari care se ridică deasupra unul uriaș platou rectangular, găzduiește de obicei discursuri sau concerte, cum se întâmplă în timpul învestirii prezidențiale. Exact de pe treptele acestui memorial Martin Luther King a susținut la 28 august 1963 celebrul său discurs 'I have a dream', în fața a 250.000 de persoane.

Donald Trump susținea ideea unei defilări militare la Washington la 4 iulie sau la 11 noiembrie, pe modelul Zilei Naționale a Franței, marcată la 14 iulie pe Champs Elysées, însă a renunțat în august după o polemică privind costurile și după rezistența autorităților municipale.