Forțele guvernamentale siriene, ajutate de aviația rusă, și-au intensificat în ultimele zile ofensiva împotriva provinciei Alep.

Un filmuleț postat pe Youtube îi prezintă pe locuitorii orașului  Zahra, din provincia Alep, ieșind pe străzi pentru a celebra eliberarea de sub ocupația insurgenților.

Armata siriană și aliații săi, printre care se numără și mișcarea libaneză șiită Hezbollah, au înregistrat în ultimele zile progrese semnificative împotriva insurgenților în provincia nordica Alep.
 
Fosta capitală economică a Siriei, Alep este scena unor lupte violente din 2012 și este divizată între cartierele vestice, aflate sub controlul guvernului, și cartierele estice, controlate de rebeli. Provincia Alep se află majoritar în mâinile Al-Nousra, ramura siriană a Al-Qaida, și ale aliaților săi islamiști, sau în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews