ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a dat un interviu televiziunii de stat, în care a vorbit despre înțelegerea parafată între țara sa și creditorii internaționali.
 
Liderul Syriza a admis că nu crede în textul pe care l-a semnat.
 
"Îmi asum responsabilitatea pentru orice greșeală comisă, îmi asum responsabilitatea pentru un text în care eu nu cred dar l-am semnat pentru a evita dezastrul țării și sunt obligat să-l implementez", a afirmat șeful guvernului elen.

Tsipras s-a declarat șocat de comportamentul partenerilor europeni.
 
"Rezultatul dorit al Euro Summit-ului și al Eurogrupului a venit ca urmare a unei presiuni asupra unei țări care s-a exprimat democratic, pentru a satisface țările mai puternice din Europa. Acesta e adevărul", a spus el.

Conform lui Tsipras, înțelegerea, dacă va fi finalizată, va ajuta Grecia să treacă de criză și să intre pe un drum al creșterii.
 
Cele mai importante beneficii ale înțelegerii sunt: va acoperi nevoile pe termen scurt ale Greciei, inclusiv recapitalizarea băncilor, oferă 35 de miliarde de euro pentru investiții și include un angajament pentru restructurarea datoriei în viitor.