ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul ministru al Greciei, Alexis Tsipras, a declarat că țara sa a câștigat o bătălie grea, dar una care o va menține în zona euro și va ajuta economia greacă să-și revină.

"Am avut de luptat o bătălie grea, dar ne-am bătut până la capăt pentru o înțelegere care va ajuta Grecia să rămână în picioare. Am luat o decizie grea și ne-am luat răspunderea pentru aceasta. A fost una din cele mai extreme înțelegeri care s-au semnat vreodată. A fost greu, dar am evitat transferul bogățiilor grecești în afara țării, am evitat planul de asfixiere financiară a țării și am reușit să obținem un angajament pentru restructurarea datoriei", a spus Tsipras.
 
Grecia va primi un ajutor de 86 de miliarde de euro, condiționați de implementarea unor condiții cerute de creditori. Cel mai important punct al disputei a fost dorința Germaniei de a se crea un fond de 50 de miliarde de euro, constituit din bunuri grecești, care să fie localizat în Luxembourg. Tsipras dorea ca fondul să valoreze doar 17 miliarde, dar până la urmă a trebuit să accepte suma impusă de germani, iar fondul va fi localizat în Grecia. Jumătate din acești bani vor fi folosiți pentru capitalizarea băncilor grecești.
 
FMI va monitoriza implementarea condițiilor.