ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Democrații, victorioși și răzbunători, preiau puterea unei națiuni aflate la limită, spune jurnalistul Tucker Carlson, de la Fox News. Un comentariu pe care îl publicăm integral mai jos:
 
Începând de miercuri la prânz , administrația Trump va ajunge oficial la capătul mandatului. Dacă l-ați susținut pe Donald Trump, este un lucru trist după patru ani de mandat. Pe de altă parte, dacă ești din clasa noastră profesională si ai făcut din ura împotriva lui Donald Trump chiar centrul vieții tale, atunci ai obținut exact ceea ce ți-ai dorit. Ar trebui să sărbătorești.

Dar iată că aceștia nu sărbătoresc. De fapt, nimeni din Partidul Democrat nu pare fericit. În loc să celebreze victoria, ei planifică răzbunare împotriva oamenilor pe care tocmai i-au învins. Se gândesc la noi modalități de a-și răni, umili și degrada adversarii politici, de a le face imposibil să lucreze, de a-i arunca în închisoare și a le distruge viețile.

Imaginați-vă câștigând un meci de tenis, apoi sărind imediat peste plasă și lovind adversarul în față cu racheta. Nu era suficient să câștigi, trebuia să-i provoci durere fizică. Nu puteai fi fericit până când nu vedeai o altă ființă umană țipând în agonie. Ce fel de persoană ar face asta? Genul acela de oameni pe care îi urmărim acum, genul de oameni care sunt și mai vicioși atunci când câștigă.

Liderii Partidului Democrat au decis acum că 74 de milioane de alegători ai lui Trump nu numai ca au comis o eroare sau au fost îndrumați greșit. Nu au sprijinit, pur și simplu, candidatul greșit; sau au păreri incorecte sau nu reușesc să vadă adevăruri evidente. Nu, amenințarea pe care o reprezintă este mai gravă și mult mai serioasă decât atât. Acești 74 de milioane de alegători Trump sunt, de fapt, teroriști. Ei reprezintă o amenințare fizică și, astfel, trebuie luate măsurile necesare in conformitate cu astfel de amenințări. 

Pentru a face acest punct cât mai clar posibil, Partidul Democrat a trimis liderii militari pentru a transmite știrile. Generalul Stanley McChrystal este printre ei. McChrystal, în cazul în care nu vă amintiți, este „geniul” strategic care poate fi creditat, dacă ne putem exprima așa, cu conducerea celui mai lung război pierdut din istoria americană, cel din Afganistan. Luni, McChrystal a luat o pauză de la colectarea salariilor grase provenite din posturile de conducere corporatistă pentru a observa că, pe baza experienței sale extinse în a gestiona greșit politica externă a Americii, alegătorii Trump seamănă foarte mult cu teroriștii.

Am văzut o dinamică similară în evoluția Al Qaeda din Irak”, spune McChrystal , „unde o întreagă generație de tineri arabi furioși, cu perspective foarte precare, au urmat un lider puternic care a promis că îi va duce înapoi în timp într-un loc mai bun, și i-a determinat să îmbrățișeze o ideologie care le justifica violența. Acest lucru se întâmplă acum în America”.

Mulțumesc, Stan. Cândva, când vei reuși să iei o pauza din a te îmbogăți din eșecurile tale și din declinul Americii, ne-ar plăcea să știm exact ce a mers prost în Afganistan. Până atunci, însă, Andy McCabe ar dori să ofere o perspectiva mai buna asupra acestei chestiuni. Va amintiți de Andy McCabe, fostul oficial de nivel înalt al FBI, care a fost condamnat pentru minciună și corupție (cu alte cuvinte, un angajat federal model).
 
Deci, când McCabe vorbește, puteți auzi autoritatea morală în vocea sa. Potrivit judecății sale, alegătorii lui Donald Trump seamănă foarte mult cu ISIS:

MCCABE: Când ne-am uitat la acei americani care au călătorit în Siria în scopul aderării la Statul Islamic, când ați pus toate aceste fețe și nume într-un singur loc, ați văzut doctori, avocați … Unii oameni sunt foarte vulnerabili și atrași în acea minciună de bază a oricărei mișcări extremiste. Și exact asta vedem acum cu acest grup special de susținători ai lui Trump.

Ați auzit cuvântul „insurecție” folosit foarte mult în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Capitol pe 6 ianuarie. Luni seara, 28 de persoane au fost arestate într-un protest violent din New York, care nu a fost ținut în numele lui Donald Trump. Acei oameni au atacat ofițerii de poliție, iar o grămadă dintre ei au intrat în închisoare. Dar făceau ei insurecție la acea vreme? Nu, nu făceau. De unde știm? Pentru că nu erau rasiști. Doar rasiștii pot declanșa o insurecție, după cum explică rep. Ayanna Pressley, Democrată:

PRESSLEY: Amenințarea supremației albe se conturează din ce in ce mai clar și este tragic faptul că a fost nevoie de această insurecție și de această încercare de a întrerupe transferul pașnic al puterii și, în plus, de rănirea și pierderea mai multor vieți, pentru a aprecia cât de grozavă este amenințarea supremației albe. 

Deci, ce faceți cu insurecționiștii care sunt și adepți ai supremației albe – așa cum sunt întotdeauna, nu-i așa? – dar și, și iată partea dificilă, în unele cazuri nici măcar nu sunt albi? Forța brută nu funcționează întotdeauna. Sunt cazuri grele. Trebuie să reeducați astfel de oameni, eventual în tabere, și să-i de-programați pentru siguranța celorlalți. Din fericire, Sandy Cortez se gândește la asta de ceva timp. Unele fetițe se joacă cu păpușile, dar ea și-a pus păpușile Barbies într-o incintă sigură și le-a educat pentru că se gândeau la lucruri rele:

OCASIO-CORTEZ: Am avut un program care se adresează adepților supremației albe. Am avut programe, programe federale, care se îndreptau către organizații ca acestea, care deradicalizează oamenii, iar președintele Trump a oprit finanțarea federala pentru unele dintre aceste programe. Și, așadar, un lucru pe care îl știm este că trebuie să recuperăm acea finanțare și probabil că trebuie să dublăm, triplăm, cvadruplăm sau creștem finanțarea pentru aceste programe de deradicalizare.

În acest moment, ar fi trebuit să vă dați seama că instinctul totalitar este întotdeauna același. Numai numele dictatorilor se schimbă. Mai întâi, elimini dreptul oamenilor de a-si exprima convingerile cu sinceritate, apoi îi împiedici să se apere pe ei înșiși și pe familiile lor. Și apoi, pentru că acum poți, îi forțezi cu armele să-ți citească catehismul și să-ți accepte ortodoxia.

Lucrul înfricoșător este că într-acolo ne îndreptăm. Sandy Cortez și prietenii ei nu mai sunt un element marginal în cadrul Partidului Democrat. Joe Biden a candidat drept un moderat. Oamenii l-au votat pentru că credeau că și este așa, dar victoria lui Joe Biden a fost într-adevăr o victorie pentru Sandy Cortez și pentru acea parte radicală a Partidului Democrat. Sunt mai aproape acum decât au fost vreodată in a prelua controlul.

Motivul este foarte simplu: există un vid masiv de putere în centrul noii administrații de la Casa Albă. Joe Biden se estompează. Acesta nu este un atac personal, este o declarație de fapt. El nu este capabil să conducă guvernul sau să se împotrivească radicalilor din partidul său. Oamenii din jurul lui Joe Biden știu foarte bine acest lucru și asta include oameni foarte apropiați de el, inclusiv rudele sale. Oamenii care îl iubesc pe Joe Biden au fost supărați când a candidat la funcția de președinte. Știu că nu poate face față și sunt foarte îngrijorați de ce se va întâmpla în continuare. Aceasta nu este o speculație. Au spus asta cu voce tare și nicio persoană cinstită aflată în preajma lui Joe Biden nu va nega acest lucru.

Deci întrebarea este: cine va umple vidul de putere în cadrul administrației Biden? Există încă oameni rezonabili în cadrul Partidului Democrat. Există oameni care au o miză în această țară și nu vor să o distrugă. Acum este momentul ca acei oameni, oamenii rezonabili din Partidul Democrat, să acționeze cu forță și să anuleze războiul pe care partidul lor îl planifică asupra a milioane de colegi americani – și chiar este vorba de un război.

Radicalii planifică o comisie de tip 9/11, vor cenzură generală, arestări în masă, de-programare. Aceștia nu sunt cine știe ce indici subtili. Acestea sunt alarme de incendiu și toată lumea le poate vedea. În ultima săptămână, CNN și The Washington Post au cerut închiderea forțată a Fox News, deoarece nu le plac opiniile noastre.

Alți membri ai Congresului aud dat jos masca complet și s-au lansat deschis in atacuri de ură rasială la televizor. Iată reprezentantul Jamaal Bowman, Democrat, care explică faptul că adevărata problemă cu această țară sunt oamenii albi:

BOWMAN: Aceasta este o șansă pentru noi toți, în Congres, să începem cu un nou fundament și să încetăm să răspândim mitul excepționalismului american și să acceptăm faptul că aceasta este exact cine suntem și acesta este exact cine am fost de-a lungul istoriei țării. Ori de câte ori există progrese sociale, există reacții contrare ale rasei albe.

Știrea aici nu este că un membru al Congresului a spus asta in direct si pe fața, la televizor. Știrea este că mulți membri ai Congresului și mulți membri ai presei noastre spun asta la televizor în fiecare zi, atacând grupuri uriașe de americani pe baza culorii pielii lor. Nimeni nu se abține de la acest gen de retorică ca și cum asemenea aserțiuni nu ar avea consecințe. Dar consecințele există.

Întrebăm din nou: Cât timp pot oamenii să vorbească așa și să acționeze în acest mod înainte ca ceva să se rupă? Înainte ca unul dintre acești 74 de milioane să devină atât de suprasolicitat și paranoic din cauza demagogilor precum Jamaal Bowman, care îl atacă zilnic la televizor, încât face ceva cu adevărat îngrozitor, ceva ce nu mai poate fi reparat? 

Aceasta este direcția in care lucrurile se îndreaptă si acolo vom ajunge daca nu apare cineva responsabil în cadrul Partidului Democrat și pune capăt acestei stări de fapt. Este timpul ca învingătorii să își accepte victoria, să ierte echipa pe care au învins-o și să meargă mai departe. Ați câștigat. Fiți bucuroși acum. Îmbunătățiți țara pe care ați moștenit-o.
 
Traducere: Cuvântul Ortodox