ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


gMai mulți soldați turci au fost uciși duminică seară într-un atac atribuit rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în sud-estul Turciei, informează presa locală.

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a spus că nu poate preciza numărul victimelor, dar a anunțat că a convocat o reuniune de securitate de urgență la Ankara cu reprezentanții principalelor autorități civile și militare.

PKK a anunțat că numărul victimelor este de 15, dar autoritățile nu au confirmat această cifră. Președintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat "consternat" de acest atac, indicând că s-a produs în timpul unei operațiuni de "curățare" a forțelor armate asupra pozițiilor PKK.

"Incidentul s-a produs în timpul unei operațiuni de curățare. A fost comis un atac cu mină", a spus el, promițând un răspuns "decisiv".

Ankara a lansat în iulie o importantă campanie împotriva gherilei kurde, punând capăt unui armistițiu de doi ani. În cadrul operațiunii, 70 de turci și-au pierdut viața, până acum.