ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie din Turcia a fost condamnată la plata unei amenzi pentru că soţul ei a suferit o leziune la o mână în timp ce o lovea.

În timpul unei bătăi, femeia din Ankara a fost salvată de vecini, care au chemat şi poliţia. Alături de copilul pe care-l are cu soţul ei abuziv, femeia a fost dusă la un centru pentru victimele violenţei domestice. Soţul bătăuş a găsit-o şi aici, unde a bătut-o de mai multe ori, relatează „Hurriet Daily News”, conform Adevărul.

Deşi victima nu a depus nicio plângere, autorităţile s-au autosesizat şi a fost demarat un proces în care procurorii au argumentat că „soţii s-au rănit reciproc”. Aceştia au invocat un certificat medico-legal care atesta rănile suferite de bărbat la mână, produse de el în timp ce o lovea pe femeie, dar şi o zgârietură pe care femeia i-a lăsat-o pe piept, apărându-se de lovituri.  

În timpul procesului, femeia a declarat că nu a depus şi nici nu intenţionează să depună plângere împotriva soţului pentru bătăi şi ameninţări, vrând doar să scape de calvar şi nu ca acesta să fie pedepsit.    

Astfel că decizia instanţei a fost să-i amendeze pe ambii soţi cu câte 3.000 de lire turceşti (aproximativ 1.020 de euro). Bărbatul a continuat s-o bată pe femeie şi după decizia instanţei. Aceasta a fost mutată într-un centru din alt oraş, scrie cotidianul local „Milliyet”.