ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul turc al Justiției a înaintat 31 de cereri de extrădare pentru 28 de membri ai organizației clericului Fetullah Gulen rezidenți în 16 state diferite, printre care și România, informează vineri agenția Anadolu.

 Potrivit unor surse din Ministerul turc al Justiției, autoritățile de la Ankara au pregătit 31 de dosare de extrădare în ce privește membri ai organizației FETO, acuzați de pregătirea tentativei de lovitură de stat militară din 15 iulie 2016.

Cereri de extrădare au fost transmise autorităților din Mozambic, din Kazahstan și din România, pentru câte doi membri ai FETO în fiecare din aceste țări.

De asemenea, au fost înaintate cereri de extrădare pentru câte un membru FETO către următoarele state: Africa de Sud, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Kârgâzstan, Maroc, Olanda, Polonia, precum și către Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN, recunoscută doar de Ankara).

În Germania, Turcia a cerut extrădarea a doi foști procurori.

Alte cereri de extrădare îi vizează pe cei opt militari turci refugiați în Grecia după puciul eșuat din 15 iulie 2016.

În fine, autorităților din SUA le-a fost solicitată extrădarea lui Fetullah Gulen și a lui Emrullah (Emre) Uslu, a indicat sursa citată.