ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei soldați turci au fost uciși vineri într-un atac al rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul Turciei, a anunțat armata turcă, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Militanți ai PKK au atacat trupele turce desfășurate în zona Daglica din regiunea Hakkari, a explicat armata într-un comunicat.

"Trupele noastre au ripostat imediat, dar trei dintre soldații noștri au murit ca martiri și șase au fost răniți, unul grav", a precizat armata.

După o serie de atacuri în Turcia, Ankara a lansat o ofensivă pe două fronturi pentru a lupta împotriva militanților grupării Statul Islamic (SI) în Siria și contra rebelilor PKK în nordul Irakului și sud-estul Turciei.

Până atunci, operațiunea era mai ales îndreptată împotriva rebelilor kurzi care au ripostat printr-o campanie mortală contra forțelor de securitate turce.

Potrivit unui bilanț stabilit de France Presse, 34 de membri ai forțelor de securitate turce au murit în atacuri atribuite PKK.

Luptele dintre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ilegal și armată au izbucnit aproape zilnic în ultima lună. 

PKK a lovit ținte militare după ce Ankara și-a reluat atacurile aeriene asupra taberelor PKK din nordul Irakului în ceea ce numește un "război sincronizat împotriva terorii."