ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de externe, a declarat în timpul unui interviu pentru TRT canal, că Ankara ar putea permite Rusiei să utilizeze baza aeriană de la Incirlik pentru a lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic, anunță rt.com.

Diplomatul a recunoscut că Turcia ar fi dat undă verde Moscovei pentru a utiliza baza aeriană Incirlik, în scopul de a crea ținte împotriva ISIS în Siria.

”Vom coopera cu toți cei care luptă împotriva Statului Islamic. Ankara a deschis baza aeriană de la Incirlik tuturor celor care vor să se implice activ în această luptă. De ce să nu cooperăm și cu Rusia în aceeași manieră? Turcia este pregătită pentru o astfel de cooperare. Terorismul este dușmanul nostru comun. Unirea forțelor este importantă pentru a evita incidente negative”, a spus ministrul turc.

Aeronavele rusești sosesc la baza aeriana Khmeimim, în provincia Latakia Siria.