Turcia a celebrat cu mare fast 946 de ani de la pătrunderea triburilor selgiucide în Anatolia. A fost un nou prilej pentru președintele Erdogan de a face apel la sentimentul național al compatrioților.

La Mus, în estul țării, sute de mii de oameni au participat la ceremonie. Președintele Erdogan a profitat de ocazie pentru a face o uriașă baie de mulțime.

Laboratorul ImunoMedica


Bătălia de la Malazgirt, dintre oștirile bizantine și turcii selgiucizi, a fost momentul în care cei din urmă au reușit să pătrundă în Anatolia.

Conduși de sultanul Alparslan, turcii i-au zdrobit pe bizantini și pe aliații lor creștini. Împăratul bizantin Romanos IV Diogenes a fost capturat. A început turcificarea Anatoliei și construirea marelui Imperiu Otoman.

Celebrarea acestui mare moment istoric are o semnificație deosebită, la un an de la eșecul tentativei de lovitură de stat militară care a dus la divizarea Turciei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.