ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia a celebrat cu mare fast 946 de ani de la pătrunderea triburilor selgiucide în Anatolia. A fost un nou prilej pentru președintele Erdogan de a face apel la sentimentul național al compatrioților.

La Mus, în estul țării, sute de mii de oameni au participat la ceremonie. Președintele Erdogan a profitat de ocazie pentru a face o uriașă baie de mulțime.

Bătălia de la Malazgirt, dintre oștirile bizantine și turcii selgiucizi, a fost momentul în care cei din urmă au reușit să pătrundă în Anatolia.

Conduși de sultanul Alparslan, turcii i-au zdrobit pe bizantini și pe aliații lor creștini. Împăratul bizantin Romanos IV Diogenes a fost capturat. A început turcificarea Anatoliei și construirea marelui Imperiu Otoman.

Celebrarea acestui mare moment istoric are o semnificație deosebită, la un an de la eșecul tentativei de lovitură de stat militară care a dus la divizarea Turciei.