Turcia a celebrat cu mare fast 946 de ani de la pătrunderea triburilor selgiucide în Anatolia. A fost un nou prilej pentru președintele Erdogan de a face apel la sentimentul național al compatrioților.

La Mus, în estul țării, sute de mii de oameni au participat la ceremonie. Președintele Erdogan a profitat de ocazie pentru a face o uriașă baie de mulțime.

Bătălia de la Malazgirt, dintre oștirile bizantine și turcii selgiucizi, a fost momentul în care cei din urmă au reușit să pătrundă în Anatolia.

Conduși de sultanul Alparslan, turcii i-au zdrobit pe bizantini și pe aliații lor creștini. Împăratul bizantin Romanos IV Diogenes a fost capturat. A început turcificarea Anatoliei și construirea marelui Imperiu Otoman.

Celebrarea acestui mare moment istoric are o semnificație deosebită, la un an de la eșecul tentativei de lovitură de stat militară care a dus la divizarea Turciei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews