ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ankara denunță protestele anti-Trump din SUA, pe care le consideră un atac la democrație

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a denunțat marți protestele din Statele Unite contra președintelui ales Donald Trump, informează agenția DPA.

"Încercarea de a nu ține cont de rezultatul urnelor de vot prin violență în stradă este nedemocratică și nu este acceptabilă", a declarat Yildirim la o reuniune a grupului parlamentar al formațiunii sale la putere, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), la Ankara.
 
Potrivit agenției de presă de stat Anadolu, Yildirim a avertizat că astfel de acțiuni ar submina democrația.

Yildirim și președintele Recep Tayyip Erdogan au vorbit la telefon cu Trump la scurt timp după anunțul rezultatelor alegerilor săptămâna trecută. Erdogan a fost citat de presa locală afirmând că l-a invitat pe Trump să viziteze Turcia.

Ankara a avut o relație tensionată cu președintele în exercițiu Barack Obama și speră în legături mai bune cu Trump, deși acest lucru s-ar putea dovedi dificil având în vedere pozițiile acestuia împotriva rebelilor în Siria și opiniile cu privire la migrația musulmană spre Statele Unite, relatează Agerpres.