ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Parlamentul Turciei a aprobat sâmbătă amendamentele constituționale care prevăd consolidarea atribuțiilor președintelui, deschizând drumul organizării referendumului cerut de Recep Tayyip Erdogan, care ar putea rămâne la putere în acest fel până în 2029, relatează site-ul agenției Reuters
 
Erdogan susține că reformele vor conferi stabilitate politică în Turcia, în timp ce opoziția denunță amplificarea tendințelor autoritariste. Proiectul de reformă constituțională a fost aprobat cu 339 de voturi în Parlamentul de 550 de locuri.

"Astăzi s-a deschis o nouă poartă în istoria Turciei și a poporului turc. Prin votul cetățenilor, această poartă va fi deschisă complet", a declarat ministrul Justiției, Bekir Bozdag.
 
Principalele două partide de opoziție din parlament spun că proiectul de lege, care are 18 articole și care i-ar permite lui Erdogan să rămână la putere până în 2029, va alimenta autoritarismul în Turcia, țară membră a NATO și candidată la Uniunea Europeană.