ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Navele NATO trimise în Marea Egee pentru a supraveghea rețelele de traficanți de migranți între Turcia și Grecia nu sunt încă desfășurate în apele teritoriale ale Turciei neavând autorizație din partea Ankarei, informează Agerpres.

În ciuda cererilor pentru desfășurare făcute de comandantul german al grupului maritim al NATO trimis în Marea Egee după adoptarea săptămâna trecută a mandatului operațiunii Alianței, din care face parte Turcia, turcii au refuzat ca navele să intre în apele lor teritoriale.

Proiectul acestei misiuni de supraveghere frontaliere, o premieră pentru NATO, care până acum a refuzat să se implice direct în cea mai gravă criză migratorie în Europa din 1945, a fost prezentat de cancelarul german Angela Merkel și prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu după o întâlnire la Ankara pe 8 februarie, amintește AFP.
 
Trei zile mai târziu, cei 28 de miniștri ai apărării din cadrul Alianței atlantice au dat undă verde pentru a începe pregătirile operațiunii și trimiterea unei flotile de trei nave în zonă.