ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acuzată că încalcă libertatea de expresie, după recenta arestare a unor jurnaliști, Ankara le transmite liderilor europeni că nu se teme de "liniile roșii" pe care UE vrea să le tragă și în Turcia.
 
'Fraților, puțin ne pasă de linia voastră roșie. Oamenii sunt cei care trasează linii roșii. Ce importanță are linia voastră?', a declarat Yildirim într-un discurs în parlament. 'Nu avem nicio problemă cu libertatea presei. Nu ne putem pune de acord cu prietenii noștri europeni în această privință. Ei invocă întotdeauna libertatea presei în lupta noastră împotriva terorismului',a spus prim-ministrul turc.
 
Poliția a arestat luni mai mulți ziariști de la cotidianul Cumhuriyet pe care i-a acuzat că au sprijinit lovitura de stat eșuată de la jumătatea lunii iulie. Președintele Parlamentului European a declarat că detențiile reprezintă o încălcare a 'unei noi linii roșii' în lupta împotriva libertății de expresie în Turcia.