Turcia vrea să se alăture Statelor Unite ale Americii într-o operațiune militară de alungare a Statului Islamic din bastionul de la Raqqa, Siria, cu condiția ca intervenția să nu implice și forțe kurde rebele, a indicat duminică președintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit agenției Reuters.

„Ministrul nostru de externe și autoritățile militare se află în discuții cu SUA cu privire la Raqqa. Le-am expus condițiile noastre", le-a declarat Erdogan reporterilor la bordul avionului cu care revenea de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU și s-a întâlnit cu vicepreședintele american Joe Biden.
„Luarea unei măsuri comune este importantă pentru noi. Dacă SUA nu implică în ea YPG (Unitățile de Protecție a Poporului Kurd, n.r.) și PYD (aripa politică a YPG, n.r.), putem purta această bătălie alături de Statele Unite", a adăugat președintele turc.
Tot potrivit lui Erdogan, Turcia a desfășurat „cea mai eficientă luptă împotriva Statului Islamic, în pofida dezinformării".
Oficiali militari americani de rang înalt au declarat săptămâna trecută că iau în considerare înarmarea luptătorilor kurzi sirieni, recunoscând dificultatea concilierii acestei măsuri cu menținerea relației cu Ankara.
Erdogan a declarat că l-a întrebat pe Biden în legătură cu furnizarea de arme către kurzi, însă vicepreședintele american a afirmat că nu are cunoștință de vreo astfel de livrare.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.