ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Turcia a dispus joi suspendarea aplicării prevederilor Convenției Europene pentru Drepturile Omului, în cadrul măsurilor care decurg din proclamarea stării de urgență, informează ziarul Hurriyet.

"Turcia va suspenda temporar implementarea obligațiilor care decurg din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, în conformitate cu decretarea stării de urgență; drepturile și libertățile fundamentale nu vor fi afectate în această perioadă. Și Franța a decretat starea de urgență; și Franța a suspendat Articolul 15 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului", a declarat vicepremierul turc Numan Kurtulmuș.

"Decretarea stării de urgență nu intră în contradicție cu prevederile Convenției Europene pentru Drepturile Omului", a subliniat oficialul turc.

"Starea de urgență va oferi Guvernului oportunități de a contracara tentativa de lovitură de stat și de a curăța în totalitate aparatul instituțional de membrii mișcării lui Fehtullah Gulen. Vreau să garantez că drepturile și libertățile fundamentale și viața de zi cu zi nu vor fi afectate de aceste măsuri. Cetățenii noștri trebuie să fie liniștiți în această privință", a explicat Kurtulmuș.