Autoritățile turce vor să introducă castrarea chimică a celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor, a indicat ministrul turc al justiției, Abdulhamit Gul.

„Tribunalele vor decide în ce privește punerea în aplicare și durata castrării chimice pentru suprimarea sau reducerea dorinței sexuale. Vom repune aceasta în discuție peste câteva zile”, a afirmat Gül.

Declarația ministrului justiției survine pe fondul indignării declanșate în Turcia de agresarea unui copil de patru ani și jumătate de către un bărbat de 20 de ani, săptămâna trecută, la o petrecere de nuntă în provincia Adana.

Conform agenției Anadolu, Parchetul a cerut marți 66 de ani de închisoare pentru presupusul agresor.

Castrarea chimică fusese introdusă în Turcia în iulie 2016 în cazul autorilor de crime sexuale, dar Consiliul de Stat s-a opus aplicării sale, motivând că „definiția tratamentului și limitele sale sunt vagi”.

„Toate opțiunile, toate măsurile ce trebuie luate pentru rezolvarea problemei vor fi luate în discuție”, a spus Gül.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Bekir Bozdag, a anunțat luni că o comisie formată din șase miniștri, printre care și Gül, va examina mijloacele de luptă împotriva abuzurilor care îi vizează pe copii.

Numărul cazurilor de abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut de la 3.778 în 2006 la 21.189 în 2016, arată cifrele Ministerului Justiției, difuzate de organizații de apărare a drepturilor omului. În 2016, aproape 60% dintre suspecți au fost condamnați, a indicat Asociația turcă pentru drepturile omului (IHD).

Pe de altă parte, președintele Recep Tayyip Erdogan a ridicat marți problema incriminării adulterului, un subiect care a provocat deja o polemică în Turcia în 2004, când actualul șef al statului era prim-ministru.

El a dorit atunci să treacă această măsură odată cu reforma codului penal, dar a renunțat la presiunea Uniunii Europene.

„În timpul procesului (de aderare la) UE, noi am făcut o greșeală pe tema adulterului”, a declarat Erdogan, apreciind că subiectul ar trebui redeschis, după cum a relatat cotidianul Hürriyet

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews