ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații austrieci au condamnat opt migranți irakieni pentru violarea unei turiste germane în timpul festivităților de Anul Nou din metropola Viena.

Cei opt migranți cu vârste cuprinse între 22 și 48 de ani au primit pedepse de la nouă până la treisprezece ani în spatele gratiilor pentru atacul care a avut loc în primele ore ale anului 2016, relatează BBC.

Între timp, un al nouălea suspect a fost achitat de toate acuzațiile cu privire la implicarea sa în violarea turistei germane.

Migranții implicați în incident au ajuns în perioada mai-decembrie 2015 ca solicitanți de azil în Austria.

Victima este o femeie în vârstă de 28 de ani, care suferă de tulburarea de stres posttraumatic în urma atacului violent și a primit 25.000 de euro în daune.

Turista germană sărbătoare noaptea dintre ani împreună cu o prietenă în zona centrală a capitalei austriece, atunci când a fost luată de către patru migranți irakieni și târâtă într-un apartament din Viena.

De asemenea, aceasta era în stare de ebrietate și nu a putut să se apere de cei opt atacatori și s-a trezit dezbrăcată într-un apartament străin.

Avocații apărării au încercat să susțină că victima a trimis ”semnale false” celor opt migranți irakieni, care au fost încurajați să întrețină relații sexuale cu aceasta.