ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai mari pericole cu care se confruntă Uniunea Europeană nu provin din partea unor forțe externe, ci din interiorul Uniunii, a avertizat președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Tusk a invcat o situație ce îi aduce aminte de anul de efervescență revoluționară 1968 în Europa, potrivit site-ului TheNews.pl.
 
”Toate crizele și conflictele recente (Ucraina, Siria, Libia, problema refugiaților) ne-au evidențiat ce structură fragilă este Europa”, a subliniat Tusk, arătând, în același timp, că are ”impresia că politicienii și intelectualii sunt plictisiți cu Uniunea Europeană și de aceea vor să pună sub semnul întrebării totul”, situația actuală amintindu-i fostului premier polonez de cea din 1968. 'În Europa avem de-a face cu o nemulțumire larg răspândită față de condițiile actuale, care s-ar putea transforma rapid într-o dispoziție revoluționară', a atenționat el.

Referitor la situația din Grecia, Donald Tusk a apreciat că este probabil ca mai multe summituri europene să fie necesare în această vară pentru rezolvarea ei, notând însă că rezultatul votului din parlamentul elen asupra primului pachet de reforme oferă motive de optimism.

'Acordul la care s-a ajuns luni la Bruxelles nu îi slăbește pe germani, dar nici nu i-a întărit', a estimat președintele Consiliului European, precizând că obiectivul său a fost să prevină 'o situație în care, la final, ar fi existat perdanți și învingători'. 'Germania, ca membru puternic al UE, trebuie, desigur, să cheltuiască mai mult, inclusiv în termeni financiari', a afirmat Donald Tusk.

Intrând în culisele negocierilor recente de la Bruxelles, Tusk a dezvăluit că luni, la ora 07.00, cancelarul german Angela Merkel și premierul grec Alexis Tsipras au vrut să oprească discuțiile. 'Tsipras vroia o pauză de 24 de ore pentru consultări la Atena. Merkel vroia un nou summit miercuri. Ar fi fost sfârșitul', a comentat Donald Tusk, potrivit site-ului polonez.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews