ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană „nu se va lăsa intimidată de amenințări" în timpul negocierilor privind Brexit-ul, a atras atenția miercuri președintele Consiliului European, Donald Tusk, făcând referire la o eventuală ieșire din blocul comunitar fără un acord între Londra și Bruxelles, transmite AFP.

„Vreau să fiu clar asupra faptului că un scenariu „fără acord” ar fi rău pentru toată lumea și în special pentru Marea Britanie", a declarat Tusk în Parlamentul European, la Strasbourg.

„Nu ne vom lăsa intimidați de amenințări", a adăugat el.

Potrivit lui Tusk, ideea „că absența unui acord (de ieșire — n.r.) ar fi bun pentru Marea Britanie și rău pentru UE" ia „într-un mod tot mai evident forma unor amenințări".

Într-un discurs din ianuarie, premierul britanic Theresa May a avertizat împotriva oricărei intenții de a impune un acord de ieșire „punitiv" Marii Britanii, care ar fi „un act catastrofal" din partea UE.

„Mai bine fără acord, decât un acord prost", a spus ea.

Într-o postare de miercuri pe Twitter, Tusk și-a reiterat de asemenea criticile față de intențiile de a le permite unora dintre cele 27 de state care vor rămâne în UE să aibă legături mai strânse cu Londra după Brexit, potrivit Reuters.