ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Văduva unui american ucis într-un atentat comis în Iordania și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic a dat în judecată Twitter. Ea acuză rețeaua de socializare că oferă jihadiștilor ISIS o platformă prin care își pot difuza mesajele.

Tamara Fields, din Florida, a depus plângerea împotriva Twitter la un tribunal din San Francisco. Ea solicită daune, acuzând rețeaua de socializare că a ajutat ISIS în expansiunea sa tot mai periculoasă pe Internet, furnizându-i "sprijin material". "Fără Twitter, se spune în reclamație, creșterea exponențială a ISIS în ultimii ani, reușind să ajungă gruparea teroristă cea mai temută din lume, nu ar fi fost posibilă", scrie The Guardian.

Twitter a răspuns că regretă drama prin care trece familia Tamarei Fields, dar nu va plăti niciun dolar despăgubire. 
 
Lloyd Carl Fields, cetățean american, lucra pentru guvernul SUA în Iordania. El a fost ucis în urma unui atentat comis pe 9 noiembrie.La finele anului trecut, guvernul turc, care în trecut a închis de mai multe ori rețeaua de socializare, a cerut suma 50.000 de dolari pentru că Twitter a refuzat să scoată ceea ce Ankara a numit publicitate pro terorism.